Bądź zdrów – smacznego! O odżywczych i leczniczych właściwościach roślin

Bądź zdrów – smacznego! O odżywczych i leczniczych właściwościach roślin chomikuj pdf
Data wydania
1987-01-01
Autor
Irena Gumowska
Liczba stron
1983 strony
Czas czytania
9 godzin i 3 minuty
Język
polski
Wydawca
Warta
ISBN
8322500807
Ocena
7.00 / 10.00
Kategoria
Kulinaria, Przepisy Kulinarne

Jeżeli nie widzisz powyżej porównywarki cenowej, oznacza to, że nie posiadamy informacji gdzie można zakupić tę publikację. Znalazłeś błąd w serwisie? Skontaktuj się z nami i przekaż swoje uwagi (zakładka kontakt).

Zarys książki pt. "Bądź zdrów – smacznego! O odżywczych i leczniczych właściwościach roślin" autorstwa Irena Gumowska

"Czy ktoś jest jaroszem, czy woli mięso, powinien uświadomić sobie, jak nieograniczone skarby tkwią w świecie roślin. tradycja i doświadczenie przodków przekazały nam bardzo wiele wiedzy o roślinach, ale dopiero teraz — nauka i technika umożliwiły poznanie tajników świata organicznego. I to dopiero początek. Pewne elementy z dotychczasowej wiedzy trzeba usuwać, inne potwierdzać, jeszcze inne uzupełniać. Wiele wytłumaczyć, bo choć znano działanie niektórych gatunków roślin, nie wiedziano, jaki jest jego mechanizm. Dlaczego pewne rośliny działają uzdrawiająco, dlaczego jadanie pewnych produktów żywnościowych daje siłę, zdrowie, dobry humor, tężyznę; a innych — sflaczałą otyłość, nerwowość, agresję itd. W tej książeczce nie odpowiem na pewno na wszystkie tego rodzaju 1 pytania. Ale może uda mi się choć w części zaspokoić czyjąś ciekawość i pomóc niektórym w trudnej sztuce prawidłowego odżywiania lub pomagania dietą w leczeniu." - ze wstępu.

Czy książka "Bądź zdrów – smacznego! O odżywczych i leczniczych właściwościach roślin" jest dostępna na chomikuj?

To pytanie jest zadawane przez setki ludzi każdego wieczora. Nie warto tracić czas na poszukiwanie pirackich źródeł, krzywdząc przy tym prawo autorskie, które jest bardzo istotne dla każdego pisarza. Wspieraj legalną kulturę, korzystając z serwisów tj. Amazon, Empik oraz Gandalf. Księżkę Bądź zdrów – smacznego! O odżywczych i leczniczych właściwościach roślin prawdopodobnie można tam kupić lub przeczytać bez limitów i wielkich opłat. Została wydana w roku 1987. Natomiast dokładną premierę miała w 1987-01-01 Co więcej, książka Bądź zdrów – smacznego! O odżywczych i leczniczych właściwościach roślin wpisuje się w gatunek Kulinaria, Przepisy Kulinarne. Książka liczy dokładnie 1983 strony, co przekłada się średnio na 9 godzin i 3 minuty czytania, zakładając, że przeczytanie jednej strony zajmie Ci minutę. Książka ukazał się dzięki wydawnictwu Warta.

Zgłoś naruszenie praw autorskich

Książki przeglądane przez innych

Krój, gotuj, wow. 50 kulinarnych przygód krok po kroku

"Krój, gotuj, wow" to niezwykle oryginalna ilustrowana książka kucharska, zawierająca 50 szybkich i prostych klasycznych przepisów pochodzących z istnej biblii kuchni włoskiej "Srebrna łyżka" (Il cucchiaio d'argento). Przedstawione krok po kroku i zilustrowane w komiksowym... Przejdź do książki

Retro warzywa

Warzywa na stół!Burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew oraz topinambur – siedem warzyw, kiedyś znanych i lubianych, a dziś już zapomnianych lub przypisanych do zaledwie kilku popularnych dań. Autorzy bestsellerowej „Kipi kaszy” podjęli smakowite wyzwanie,... Przejdź do książki

Mięso. Wielka księga zdrowia

Wieprzowina, wołowina i drób serwowane są w najrozmaitszych konfiguracjach smakowych, przyrządzane różnorodnie, w zależności od regionu oraz zmieniających się mód. Czy warto jeść mięso? Tak, gdyż jest ono źródłem białka, składników mineralnych i witamin potrzebnych... Przejdź do książki

Warzywa górą!

Warzywa górą! – opis wydawcyRozbudź swój apetyt na kulinarne szaleństwo i zacznij swoją roślinną przygodę. Katarzyna Gubała udowadnia, że bycie wege jest łatwe, proste i naprawdę pyszne. To książka, którą warto mieć pod ręką, gdy... Przejdź do książki

Poniedziałki bez mięs

Paul, Stella i Mary McCartney zainicjowali kampanię Meat Free Monday (Poniedziałki bez mięs) w czerwcu 2009 roku. Zainspirował ich raport, w którym wykazano, że zmiany klimatyczne spowodowane przemysłową produkcją mięsa są jednym z najpoważniejszych problemów... Przejdź do książki

Grzyby

Budowa i rozmnażanie grzybów. Grzyby jadalne. Grzyby trującePrzepisy. Sałatki i przekąski. Zupy. Drugie dania i dania kolacyjne. Wypieki. Sosy. Przetwory. Przejdź do książki

Niski indeks glikemiczny. Dieta dla zdrowia

Dzięki najnowszej książce uznanej dietetyczki Agaty Lewandowskiej przekonasz się, że w diecie o niskim indeksie glikemicznym trudna jest tylko... jej nazwa. Autorka w bardzo przystępny sposób objaśnia, czym jest IG, jak policzyć jego wartość w... Przejdź do książki

Jeść zdrowiej i żyć dłużej. Żywienie osób w starszym wieku

Misja zdrowie!Lidl Polska wie, że każda grupa wiekowa ma inne potrzeby żywieniowe, dlatego dedykuje najnowszą pozycję osobom starszym.Seniorzy to grupa, dla której kwestie prawidłowego odżywiania są szczególnie ważne, a jednocześnie rzadko w odniesieniu do niej... Przejdź do książki

Śniadanka z czterech stron świata

Jak z apetytem rozpocząć dzień? My przywołujemy wspomnienia beztroskiego dzieciństwa. Jednego dnia zajadamy kluski leniwe, innego – kromkę chleba na zakwasie z pastą jajeczną, kiedy indziej rozgrzewa nas talerz domowej pomidorówki.A jak zaczynają swój dzień... Przejdź do książki