Karp na 100 sposobów

Karp na 100 sposobów chomikuj pdf
Data wydania
1993-01-01
Autor
Tadeusz Barowicz
Liczba stron
96 stron
Czas czytania
1 godzina i 36 minut
Język
polski
Wydawca
Prószyński I S-ka
ISBN
8385661271
Ocena
7.00 / 10.00
Kategoria
Kulinaria, Przepisy Kulinarne

Jeżeli nie widzisz powyżej porównywarki cenowej, oznacza to, że nie posiadamy informacji gdzie można zakupić tę publikację. Znalazłeś błąd w serwisie? Skontaktuj się z nami i przekaż swoje uwagi (zakładka kontakt).

Zarys książki pt. "Karp na 100 sposobów" autorstwa Tadeusz Barowicz

Najpopularniejszą w polsce rybę słodkowodną przyrządzamy najczęściej z okazji wigilijnej wieczerzy. zwykle podaje się karpia smażonego, a tymczasem można go przygotować na wiele innych sposobów, przy różnych okazjach. W książeczce zamieszczonych jest 100 przepisów, według których z mięsa karpia można przyrządzać zupy, dania gotowane oraz smażone. Przepisy uzupełniono informacjami o cennych właściwościach mięsa tej ryby oraz poradami, jak ją przygotować, zanim trafi na stół.

Czy książka "Karp na 100 sposobów" jest dostępna na chomikuj?

To pytanie jest zadawane przez setki ludzi każdego wieczora. Nie warto tracić czas na poszukiwanie pirackich źródeł, krzywdząc przy tym prawo autorskie, które jest bardzo istotne dla każdego pisarza. Wspieraj legalną kulturę, korzystając z serwisów tj. Amazon, Empik oraz Gandalf. Księżkę Karp na 100 sposobów prawdopodobnie można tam kupić lub przeczytać bez limitów i wielkich opłat. Została wydana w roku 1993. Natomiast dokładną premierę miała w 1993-01-01 Co więcej, książka Karp na 100 sposobów wpisuje się w gatunek Kulinaria, Przepisy Kulinarne. Książka liczy dokładnie 96 stron, co przekłada się średnio na 1 godzina i 36 minut czytania, zakładając, że przeczytanie jednej strony zajmie Ci minutę. Książka ukazał się dzięki wydawnictwu Prószyński I S-ka.

Zgłoś naruszenie praw autorskich

Książki przeglądane przez innych

Piąty smak. Rozmowy przy jedzeniu

Słony, słodki, gorzki, kwaśny i… UMAMI! Piąty smak jest niczym szósty zmysł. Wykracza ponad doznania zarezerwowane dla podniebienia. Trudno go nazwać, a dla wielu osób jest nieosiągalny. Niektórzy po prostu go mają.To z nimi rozmawia... Przejdź do książki

Pyszności. Kulinarne pomysły dla małych szefów.

Przygotujcie puszyste placuszki serowe z bananami, ugotujcie wspólnie makaron z domowym pesto pachnącym świeżymi ziołami, lub, na deser, soczyste i słodkie owoce pod kruszonką. Ania pokazuje, że gotowanie to wspaniały pomysł na twórcze i radosne... Przejdź do książki

Świąteczne przepisy Siostry Anastazji

Święta Bożego Narodzenia tylko z Siostrą Anastazją!Siostra Anastazja do dziś pamięta smaki wigilijnej wieczerzy z rodzinnego domu na Kresach. Od lat przygotowuje świąteczne przysmaki dla krakowskich jezuitów - wszystko według sprawdzonych, tradycyjnych receptur z różnych... Przejdź do książki

Boża kuchnia wegańska

Kuchnia wegańska zawiera przepisy na uzdrawiające potrawy niezbędne przy leczeniu:Chorób układu pokarmowego: choroba wrzodowa...Chorób układu oddechowego: przeziębienia, astma...Chorób układu krążenia: miażdżyca, nadciśnienie, hipercholesterolemia, hiperlipidemia, stany po zawałach i wylewach...Chorób układu immunologicznego: alergii, zaburzeń odporności, infekcji... Przejdź do książki

Gotuję, nie marnuję

Czy wiesz, że do śmietników na całym świecie trafia 1,3 miliarda ton żywności rocznie?Polacy produkują ponad 280 kg śmieci na osobę rocznie! Sylwia Majcher, dziennikarka i blogerka, przekonuje, że resztki zamiast do kosza mogą trafić... Przejdź do książki

Kawa

Kawa od 340 lat jest najbardziej lubianą używką. Wiele sposobów jej zaparzania uczyniły z picia kawy rozkosz dla podniebienia. Zapraszamy na smoliste espresso, kawę po turecku, late macchiato, cappuccino, małą czarną z mleczkiem, kawę mrożoną.A... Przejdź do książki

Kuchnia wegetariańska

Odkryj, ilu wrażeń może dostarczać jedzenie wegetariańskich potraw.Kuchnia wegetariańska to dużo więcej niż od dawna ograne banały, takie jak soczewica, makaron czy kotlety sojowe. Jeśli szukasz inspiracji, wystarczy odwrócić kilka kartek tej książki, by znaleźć... Przejdź do książki

W mojej francuskiej kuchni. Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków

Miedziane rondle wiszą nad kuchnią, tymianek i rozmaryn rozsiewają swój zapach w ogrodzie, a boulangerie jest otwarta każdego dnia w tygodniu. I jak tu nie kochać francuskiej prowincji i francuskiego jedzenia?Dwadzieścia lat temu Amerykanka Susan... Przejdź do książki

Sosy. 100 najlepszych przepisów.

Uczta dla podniebienia.Ciepłe i zimne, łagodne i pikantne, słodko-kwaśne... dają pole do popisu wyobraźni, poprawiają smak potraw, działają na wzmocnienie apetytu. Sosy są znane od stuleci w różnych regionach kuli ziemskiej. Obok walorów czysto smakowych... Przejdź do książki