Kulinarne podróże po Chorwacji

Kulinarne podróże po Chorwacji chomikuj pdf

Jeżeli nie widzisz powyżej porównywarki cenowej, oznacza to, że nie posiadamy informacji gdzie można zakupić Kulinarne podróże po Chorwacji. Znalazłeś błąd w serwisie? Skontaktuj się z nami i przekaż swoje uwagi (zakładka kontakt).

Data wydania
2015-05-13
Autor
Praca Zbiorowa
Liczba stron
216 stron
Czas czytania
3 godziny i 36 minut
Język
polski
Wydawca
National Geographic, Burda Publishing Polska
ISBN
9788375966138
Ocena
7.00 / 10.00
Kategoria
Kulinaria, Przepisy Kulinarne

Wprowadzenie do książki pt. "Kulinarne podróże po Chorwacji" autorstwa Praca Zbiorowa

Kulinarne podróże po chorwacji to bogate w różnorodne smaki zaproszenie do przepięknej chorwacji. znajdziesz tu autorskie przepisy doświadczonych szefów kuchni Podravka, inspirowane tradycyjną kuchnią w klimacie śródziemnomorskim oraz odrobiną fantazji. Przepisom towarzyszą wyjątkowe fotografie potraw wykonane przez Kingę Paruzel – finalistkę pierwszej polskiej edycji programu Master Chef. Wyśmienite zupy, lekkie sałatki, owoce morza, pyszne makarony, grillowane i pieczone mięsa to tylko część inspirujących propozycji kulinarnych, które odnajdziesz w książce. Odkryj smaki kuchni śródziemnomorskiej! Poczuj autentyczny smak chorwacji! Zapraszamy też do odwiedzin w tym niezwykłym kraju. W chorwacji czekają wspaniali ludzie, bajkowe plaże, turkusowe morze i szmaragdowe wodospady. Ponad tysiąc wysp oferuje bogactwo krajobrazów i romantyczne zachody słońca. W miastach o rodowodzie greckim i rzymskim czeka doskonałe jedzenie i cenione przez koneserów wina, likiery i rakije. Wyrusz na szlaki pachnące lawendą (to stąd pochodzi najszlachetniejsza z odmian: Lavendula croatia, a Hvar zwany bywa lawendową królową) i skosztuj kulinarnej perły: trufli, które na Istrii mają swe święto „Dni Trufli”. Warto pamiętać, że aż trzynaście tradycji (najwięcej w całej Europie) jest wpisanych na prestiżową Listę Niematerialnego Dziedzictwa UNESCO, w tym sztuka wyrobu pierników i dieta śródziemnomorska. Chorwacja znana jako mały kraj na wielkie wakacje to idealny cel wypoczynku, podróży po przygodę i kulinarnych odkryć. „Nie ma wakacji bez chorwacji!” - twierdzą ci, którzy raz tu trafili. Dołącz do nich i odkryj skarby tego niezwykłego kraju!

Czy książka "Kulinarne podróże po Chorwacji" jest dostępna na chomikuj?

To pytanie jest zadawane przez dziesiątki ludzi każdego dnia. Nie warto tracić czas na poszukiwanie pirackich źródeł, krzywdząc przy tym prawo autorskie, które jest bardzo istotne dla każdego pisarza. Wspieraj legalną kulturę, korzystając z serwisów tj. Amazon, Empik oraz Gandalf. Księżkę Kulinarne podróże po Chorwacji prawdopodobnie można tam kupić lub przeczytać bez limitów i dużych opłat. Została wydana w roku 2015. Natomiast dokładną premierę miała w 2015-05-13 Co więcej, książka Kulinarne podróże po Chorwacji wpisuje się w gatunek Kulinaria, Przepisy Kulinarne. Książka liczy dokładnie 216 stron, co przekłada się średnio na 3 godziny i 36 minut czytania, zakładając, że przeczytanie jednej strony zajmie Ci minutę. Książka ukazał się dzięki wydawnictwu National Geographic, Burda Publishing Polska.

Zgłoś naruszenie praw autorskich

Książki przeglądane przez innych

Przepisy Czytelników: Potrawy jarskie

Siódmy tomik z popularnej serii "Przepisy Czytelników" - osiemdziesiąt trzy oryginalne receptury na przekąski i dania obiadowe, które przygotowuje się z produktów roślinnych i nabiału. Książka nie tylko dla jaroszy, ale dla wszystkich, którzy starają... Przejdź do książki

Przepisy Joli. Od śniadania do kolacji

Przepisy Joli to więcej niż blog i strona na facebooku – to już instytucja. A teraz ponad pół miliona fanów cudownie smacznej domowej kuchni w ciepłym, rodzinnym wydaniu Joli Caputy dostanie także książkę! Odpowie ona... Przejdź do książki

Zdrowe zupy

Na podstawie własnego doświadczenia opieki nad chorymi Rebecca Katz opracowała receptury zup przywracających siłę i zdrowie osobom cierpiącym nawet na bardzo poważne schorzenia. Twierdzi, że odpowiednio przygotowane zupy mają niezwykłą zdolność odżywiania i uzdrawiania ciała.... Przejdź do książki

Desery

Różne rodzaje deserów: z owoców-surowych, mrożonych, suszonych; z mleka, ciasta i kasz. Desery surówkowe, gotowane, pieczone i smażone. Przejdź do książki

Roślinne koktajle

Nowa Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności wskazuje, że dla zachowania zdrowia i energii podstawą powinny być aktywność fizyczna oraz spożywanie dużej ilości warzyw i owoców. Wypijanie szklanki koktajlu pełnego odżywczych składników będzie nie tylko smaczną... Przejdź do książki

Przetwory z pomysłem

Ponad 100 prostych przepisów na ekstrawaganckie i klasyczne przetwory, które odmienią Twoją kuchnię.Książka zarówno dla tych, którzy dopiero zaczynają przygodę z przetwarzaniem owoców i warzyw, jak i dla tych, którzy znają już tajniki pasteryzowania, ale... Przejdź do książki

Potrawy z ryb morskich część I

Pierwsza część publikacji wydanej przez Ośrodek Informacji i Dokumentacji Naukowo-Technicznej w 1968 roku. Przejdź do książki

Szkoła cukiernictwa

Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech... Przejdź do książki

Kuchnia Ćwierczakiewiczowej. Obiady na cały miesiąc

Książka jest wyborem sprawdzonych i przystępnie opracowanych przepisów Lucyny Ćwierczakiewiczoej, zwanej XIX-wiecznym "demonem kuchni". Z jej poradników uczyło się gotować kilka pokoleń. Warto jednak sięgnąć do tych wspaniałych tradycyjnych przepisów także dzisiaj. Poradnik zawiera zestawy... Przejdź do książki

Kuchnia Dalekiego Wschodu

Autorka, z pochodzenia Japonka, już od 10 lat mieszka w Polsce. W swojej książeczce przedstawia 105 przepisów na potrawy kuchni wschodniej (nie tylko japońskiej, lecz także chińskiej i koreańskiej). Znajdziecie w niej Państwo dania łatwe... Przejdź do książki

Na nasze stoły warzywa mało znane

Przepisy na dania z następujących warzyw:- boćwina- brokuły- topinambur (bulwy)- cukinia- cykoria sałatowa- dynia- endywia- miechunka (fizalis)- głąbiki krakowskie- jarmuż- kabaczki- brukselka- kapusta pekińska- karczoch- kard- kukurydza cukrowa- melon- bakłażan (oberżyna)- papryka- patison- pasternak- portulaka... Przejdź do książki