Na nasze stoły warzywa mało znane

Na nasze stoły warzywa mało znane chomikuj pdf
Data wydania
1982-01-01
Autor
Jan Kalkowski
Liczba stron
119 stron
Czas czytania
1 godzina i 59 minut
Język
polski
Wydawca
Wydawnictwo Spółdzielcze
ISBN
8320902762
Ocena
9.00 / 10.00
Kategoria
Kulinaria, Przepisy Kulinarne

Jeżeli nie widzisz powyżej porównywarki cenowej, oznacza to, że nie posiadamy informacji gdzie można zakupić tę publikację. Znalazłeś błąd w serwisie? Skontaktuj się z nami i przekaż swoje uwagi (zakładka kontakt).

Wprowadzenie do książki pt. "Na nasze stoły warzywa mało znane" autorstwa Jan Kalkowski

Przepisy na dania z następujących warzyw: - boćwina - brokuły - topinambur (bulwy) - cukinia - cykoria sałatowa - dynia - endywia - miechunka (fizalis) - głąbiki krakowskie - jarmuż - kabaczki - brukselka - kapusta pekińska - karczoch - kard - kukurydza cukrowa - melon - bakłażan (oberżyna) - papryka - patison - pasternak - portulaka warzywna - roszponka - por - rzeżucha (pieprzyca siewna) - sałata krucha - seler korzeniowy - seler naciowy - skorzonera - szparagi - szpinak nowozelandzki (trętwian) Dodatkowo książka zawiera przepisy na prawie dwadzieścia różnych sosów (np. winegret, pomarańczowy, dubarry, włoski pomidorowy, beszamel, majonez, ailloli, remuladę, śmietanowy i inne) Wydanie III rozszerzone.

Czy książka "Na nasze stoły warzywa mało znane" jest dostępna na chomikuj?

To pytanie jest zadawane przez dziesiątki ludzi każdego dnia. Nie warto tracić czas na poszukiwanie pirackich źródeł, krzywdząc przy tym prawo autorskie, które jest bardzo istotne dla każdego pisarza. Wspieraj legalną kulturę, korzystając z serwisów tj. Amazon, Empik oraz Gandalf. Księżkę Na nasze stoły warzywa mało znane prawdopodobnie można tam kupić lub przeczytać bez limitów i dużych opłat. Została wydana w roku 1982. Natomiast dokładną premierę miała w 1982-01-01 Co więcej, książka Na nasze stoły warzywa mało znane wpisuje się w gatunek Kulinaria, Przepisy Kulinarne. Książka liczy dokładnie 119 stron, co przekłada się średnio na 1 godzina i 59 minut czytania, zakładając, że przeczytanie jednej strony zajmie Ci minutę. Książka ukazał się dzięki wydawnictwu Wydawnictwo Spółdzielcze.

Zgłoś naruszenie praw autorskich

Książki przeglądane przez innych

Make Cooking Easier. Przepisy na cztery pory roku

Przepisy na cztery pory roku to autorska książka Zosi Cudny, założycielki jednego z najbardziej popularnych blogów kulinarnych w Polsce. Stronę codziennie odwiedzają tysiące czytelników w poszukiwaniu prostych, ale pysznych i opartych na naturalnych składnikach przepisów... Przejdź do książki

Mała szkoła gotowania

"Mała szkoła gotowania" to książka, z której można korzystać nie mając żadnej wiedzy kulinarnej czy doświadczenia w gotowaniu. Jest łatwo zrozumiała jak książka z obrazkami, informuje szczegółowo jak leksykon i jest tak dokładna jak podręcznik... Przejdź do książki

Przy ulicy Ogrodowej 10 Rodzinne przepisy z czterech stron świata

Czy czujesz to? Z każdego okna unosi się inny smakowity aromat. Na wszystkich piętrach kamienicy przy ulicy Ogrodowej 10 mieszkańcy przygotowują tradycyjne danie ze swojego rodzinnego kraju. Jedni szykują guacamole, inni ? baba ghanoush, a... Przejdź do książki

Francuski szef kuchni

Książkowa wersja kultowego, pierwszego w historii telewizji, kulinarnego reality show! Pilotażowy odcinek „Francuskiego Szefa Kuchni” wyemitowano „w Bostonie 11 lutego 1963 roku, jeszcze w czarno-białej telewizji” – jak wspomina we wstępie sama Julia Child. Przez... Przejdź do książki

Zdrowe serce. Dieta ajurwedą i praktyczne porady

Ponad 46% Polaków umiera z powodu chorób układu sercowo-naczyniowego. Jeśli chcemy dotrzeć do przyczyn tej światowej epidemii musimy spojrzeć na człowieka wielopoziomowo. Zobaczyć ciało, ściśle powiązany z nim umysł (i emocje) oraz duszę. Według ajurwedy,... Przejdź do książki

Nigella gryzie

"Nigella gryzie" to jedna z najbardziej znanych książek kulinarnych na świecie. Książka prezentuje zbiór nieskomplikowanych, oryginalnych i smakowitych przepisów, dzięki którym po całym dniu pracy można zrelaksować się w kuchni i przy minimum wysiłku osiągnąć... Przejdź do książki

Kuchnia wielkich mistrzów zakonu krzyżackiego w Malborku

"Kuchnia wielkich mistrzów zakonu krzyżackiego na zamku w Malborku" - kulinarna podróż do czasów średniowiecza. Kuchnia krzyżacka jest bogata, barwna i radosna. Łączy w sobie najlepsze kulinarne tradycje rycerskie i zakonne, dworskie i królewskie. Garściami... Przejdź do książki

Burgerdream

Hamburger nie tylko na stałe wszedł do kulinarnej historii, ale także został ikoną popkultury. Pojawiał się w wielu filmach, wystarczy wspomnieć choćby kultowy już dzisiaj Pulp Fiction (reż. Quentin Tarantino) z 1994 roku i słynny... Przejdź do książki

Pasztety nie tylko z mięsa

Pasztety należą do potraw, na których przygotowanie pozornie nie mamy zbyt wiele czasu w codziennej krzątaninie. Niejedna pani domu sporządza je jednak, i to nie tylko od święta. Pasztety mogą być bardzo różne, a autorka... Przejdź do książki

Nie potrafię schudnąć. Przepisy specjalnie dla Polaków

To naprawdę działa! Ponad pół miliona Polaków schudło dzięki diecie doktora Dukana!Francuska dieta okazała się doskonała dla Polaków. Szybko tracą zbędne kilogramy, mają mnóstwo energii i czują się wspaniale.Aby ułatwić Ci chudnięcie, przy współpracy z... Przejdź do książki