Na nasze stoły warzywa mało znane

Na nasze stoły warzywa mało znane chomikuj pdf
Data wydania
1982-01-01
Autor
Jan Kalkowski
Liczba stron
119 stron
Czas czytania
1 godzina i 59 minut
Język
polski
Wydawca
Wydawnictwo Spółdzielcze
ISBN
8320902762
Ocena
9.00 / 10.00
Kategoria
Kulinaria, Przepisy Kulinarne

Jeżeli nie widzisz powyżej porównywarki cenowej, oznacza to, że nie posiadamy informacji gdzie można zakupić tę publikację. Znalazłeś błąd w serwisie? Skontaktuj się z nami i przekaż swoje uwagi (zakładka kontakt).

Wprowadzenie do książki pt. "Na nasze stoły warzywa mało znane" autorstwa Jan Kalkowski

Przepisy na dania z następujących warzyw: - boćwina - brokuły - topinambur (bulwy) - cukinia - cykoria sałatowa - dynia - endywia - miechunka (fizalis) - głąbiki krakowskie - jarmuż - kabaczki - brukselka - kapusta pekińska - karczoch - kard - kukurydza cukrowa - melon - bakłażan (oberżyna) - papryka - patison - pasternak - portulaka warzywna - roszponka - por - rzeżucha (pieprzyca siewna) - sałata krucha - seler korzeniowy - seler naciowy - skorzonera - szparagi - szpinak nowozelandzki (trętwian) Dodatkowo książka zawiera przepisy na prawie dwadzieścia różnych sosów (np. winegret, pomarańczowy, dubarry, włoski pomidorowy, beszamel, majonez, ailloli, remuladę, śmietanowy i inne) Wydanie III rozszerzone.

Czy książka "Na nasze stoły warzywa mało znane" jest dostępna na chomikuj?

To pytanie jest zadawane przez dziesiątki ludzi każdego dnia. Nie warto tracić czas na poszukiwanie pirackich źródeł, krzywdząc przy tym prawo autorskie, które jest bardzo istotne dla każdego pisarza. Wspieraj legalną kulturę, korzystając z serwisów tj. Amazon, Empik oraz Gandalf. Księżkę Na nasze stoły warzywa mało znane prawdopodobnie można tam kupić lub przeczytać bez limitów i dużych opłat. Została wydana w roku 1982. Natomiast dokładną premierę miała w 1982-01-01 Co więcej, książka Na nasze stoły warzywa mało znane wpisuje się w gatunek Kulinaria, Przepisy Kulinarne. Książka liczy dokładnie 119 stron, co przekłada się średnio na 1 godzina i 59 minut czytania, zakładając, że przeczytanie jednej strony zajmie Ci minutę. Książka ukazał się dzięki wydawnictwu Wydawnictwo Spółdzielcze.

Zgłoś naruszenie praw autorskich

Książki przeglądane przez innych

Zdrowie na talerzu. Postaw na świadome odżywianie każdego dnia

Pożywienie, które codziennie ląduje na naszych talerzach, może być smaczne, ale także okropne. Dzięki niemu możemy poczuć się świetnie, pełni sił witalnych, ale może również powodować różne dolegliwości. Jedzenie może być niebiańską przyjemnością, choć także... Przejdź do książki

Przysmaki polskiego stołu

W książce znajduje się ponad 1000 przepisów na najbardziej smakowite świąteczne dania, przyrządzone według receptur naszych babek i prababek. Poręczny format i gotowe zestawy menu pozwolą szybko zaplanować dania na przyjęcia weselne i komunijne, chrzciny... Przejdź do książki

Paleo po polsku. Kuchnia współczesnych barbarzyńców

Dieta paleo to sposób odżywiania w sposób najbardziej zbliżony do naturalnej diety naszych przodków. Filozofią diety paleo jest jedzenie tylko naturalnych produktów, przygotowywanych w możliwie prosty sposób lub z zastosowaniem tradycyjnych metod obróbki (fermentacja, namaczanie,... Przejdź do książki

Slow West Wege. Kochaj, gotuj i żyj na całego!

Slow West Wege nie jest typową książką kucharską – wegetariańskie przepisy spotykają się tu z osobistymi opowieściami dziewczyny, która postanowiła zamieszkać z dala od miejskiego zgiełku, by żyć blisko natury, a przede wszystkim by gotować... Przejdź do książki

Dieta Raw Food

Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej!Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski.Nic dziwnego – każdy, kto zastosował „surową” dietę, poczuł się lekko, świeżo i witalnie. Ty również... Przejdź do książki

Kolorowa kuchnia

Czy wiesz, że kolory warzyw i owoców wskazują na ich właściwości prozdrowotne?Na przykład czerwone warzywa i owoce mają korzystny wpływ na układ krążenia, pomarańczowe i żółte chronią wzrok, fioletowe opóźniają starzenie, zielone wzmacniają naczynia krwionośne,... Przejdź do książki

W mojej francuskiej kuchni. Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków

Miedziane rondle wiszą nad kuchnią, tymianek i rozmaryn rozsiewają swój zapach w ogrodzie, a boulangerie jest otwarta każdego dnia w tygodniu. I jak tu nie kochać francuskiej prowincji i francuskiego jedzenia?Dwadzieścia lat temu Amerykanka Susan... Przejdź do książki

Zupy

Niniejsza kolekcja pysznych zup oferuje bogaty wybór dań. Poczynając od tradycyjnej włoskiej minestrone, czy kremowej zupy z dyni, a kończąc na pokrzepiającej hiszpańskiej gaspacho. Kuchnia „Le Cordon Bleu” prezentuje wiele różnorodnych przepisów kulinarnych na każdą... Przejdź do książki

Przepisy Czytelników. Zima w kuchni

Trzynasty już tomik "Przepisów Czytelników" zawiera 88 receptur na przekąski, zupy, główne dania obiadowe i dodatki do nich oraz na domowe wypieki - ciasta, ciasteczka i torty. W tym drugim, po "Wiośnie w kuchni", zbiorku... Przejdź do książki

Foodtrucki. Pasja na kółkach

Przed Wami książka, w której oprócz kilkudziesięciu niezwykłych historii wyjątkowych ludzi i ich samochodów znajdziecie również oryginalne streetfoodowe przepisy. Jest to lektura nie tylko dla fanów food trucków i motoryzacji, ale wszystkich, którzy lubią jeść,... Przejdź do książki

Dieta wegańska na cztery pory roku

Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną. W dobie globalnych rynków i technologii wspomagających wytwarzanie żywności... Przejdź do książki

Muffiny – Małe, ale za to przepyszne

Muffiny jogurtowe z jagodami, z amaretto i kremem kawowym, z figami i orzechami lub czekoladowe z mascarpone - te małe, dziecinnie łatwe do przyrządzenia babeczki są mistrzami metamorfozy.Słynne wypieki z amerykański8m rodowodem są witane okrzykami... Przejdź do książki