Tadeusz Drozda – Ja smakosz

Tadeusz Drozda – Ja smakosz chomikuj pdf
Data wydania
2008-01-01
Autor
Tadeusz Drozda
Liczba stron
165 stron
Czas czytania
2 godziny i 45 minut
Język
polski
Wydawca
Hachette Polska
ISBN
9788374486897
Ocena
9.00 / 10.00
Kategoria
Kulinaria, Przepisy Kulinarne

Jeżeli nie widzisz powyżej porównywarki cenowej, oznacza to, że nie posiadamy informacji gdzie można zakupić tę publikację. Znalazłeś błąd w serwisie? Skontaktuj się z nami i przekaż swoje uwagi (zakładka kontakt).

Wprowadzenie do książki pt. "Tadeusz Drozda – Ja smakosz" autorstwa Tadeusz Drozda

Książka Ja smakosz, czyli biesiada dookoła świata to swoisty kulinarny przewodnik po niemal wszystkich kontynentach globu. Autor – Tadeusz Drozda – zabiera nas w fascynującą podróż przez życie. wspomina biesiady, w których uczestniczył, ciekawych ludzi i zdarzenia. Podaje ponad 150 sprawdzonych przez siebie, oryginalnych przepisów, jakich próżno szukać w innych książkach kucharskich. Znajdziemy wśród nich swojskie receptury na golonkę zapiekaną w piwie, bigos czy żur z kiełbasą, ale też dania bardziej wyrafinowane, jak choćby jeleń w wiśniach czy żeberka z dzika w migdałach.

Czy książka "Tadeusz Drozda – Ja smakosz" jest dostępna na chomikuj?

To pytanie jest zadawane przez dziesiątki ludzi każdego dnia. Nie warto tracić czas na poszukiwanie pirackich źródeł, krzywdząc przy tym prawo autorskie, które jest bardzo istotne dla każdego pisarza. Wspieraj legalną kulturę, korzystając z serwisów tj. Amazon, Empik oraz Gandalf. Księżkę Tadeusz Drozda – Ja smakosz prawdopodobnie można tam kupić lub przeczytać bez limitów i dużych opłat. Została wydana w roku 2008. Natomiast dokładną premierę miała w 2008-01-01 Co więcej, książka Tadeusz Drozda – Ja smakosz wpisuje się w gatunek Kulinaria, Przepisy Kulinarne. Książka liczy dokładnie 165 stron, co przekłada się średnio na 2 godziny i 45 minut czytania, zakładając, że przeczytanie jednej strony zajmie Ci minutę. Książka ukazał się dzięki wydawnictwu Hachette Polska.

Zgłoś naruszenie praw autorskich

Książki przeglądane przez innych

Wyśmienite dania z jajek

Jajka to dla Ciebie nic specjalnego? A może kojarzą Ci się tylko z jajecznicą? Wystarczy, że sięgniesz po "Wyśmienite dania z jajek", a zmienisz zdanie. Tym razem to właśnie jajka stały się inspiracją dla czytelników... Przejdź do książki

Polska kuchnia regionalna

Prosto i skromnie, solidnie i tłusto. Kuchnia śląska nie lubi nadmiaru finezji. Jest za to pożywna, zawsze musiała bowiem odpowiadać na potrzeby ciężko pracujących ludzi. Codzienne, skromniejsze posiłki to śledzie w rozmaitej postaci - od... Przejdź do książki

150 dań do pudełka domowa dieta na każdą porę roku

Domowa dieta pudełkowa:- jako alternatywa modnych diet z dostawą do domu, które są dość kosztowne i nie zawsze dobrej jakości- dzienny zestaw posiłków byłby do przygotowania maks. w 30 minut- z podaniem kalorii i wartości... Przejdź do książki

Kuchnia skandynawska

W skandynawskich domach przywiązuje się ogromną wagę do nastroju domowników i gości przy wspólnym stole, a nic tak nie wpływa na dobre samopoczucie, jak proste, smaczne i pięknie podane jedzenie.Charakterystyczną cechą stołu skandynawskiego jest wytworna... Przejdź do książki

Domowe piwo. Podręcznik początkującego piwowara

Warzenie piwa w domu? Czemu nie – to wbrew pozorom wcale nie jest trudne. Prezentujemy kompendium wiedzy niezbędnej do tego, by zacząć przygodę z domowym piwem.Dzięki tej książce poznasz nie tylko takie aspekty techniczne wyrobu... Przejdź do książki

Kuchnia na ciężkie czasy

700 przepisów i sposobów jak niedrogo i do syta wyżywić rodzinę w okresie kłopotów z domowym budżetem, kryzysu gospodarczego, działań wojennych lub zagrożenia terrorystycznego. Przejdź do książki

Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości

Superżywność to prawdziwy pokarm przyszłości!Dawid Wolf, guru surowej diety i pomysłodawca super zdrowej czekolady w wersji raw, stworzył błyskotliwy przegląd pysznych i pożywnych produktów, które wzmacniają zdrowie i przedłużają życie. Nie tylko opisuje zawarte w... Przejdź do książki

Wigilia

Wigilia to jeden z tych dni w roku, kiedy wracamy do kultywowania starych zwyczajów; jest symbolem pewnych tradycji, przynależności kulturowej, pamięci o tych, którzy odeszli. Wieczerza wigilijna jest głównym akcentem kulinarnym polskich Świąt Bożego Narodzenia,... Przejdź do książki

Moje pyszne inspiracje. Książka zwycięzcy programu MasterChef

Zwycięzca czwartego sezonu polskiego MasterChefa zaprasza na wielką ucztę, która zachwyci każdego. W menu znajdziemy między innymi ptysie z farszem z makreli na przystawkę, wybór zup świata z nieodłącznym królewskim bulionem, dania główne zarówno te... Przejdź do książki

Hummus, za’atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie

Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary.Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod... Przejdź do książki

Przepisy na szczęście. Qmam kasze 2

Książka jest uzupełnieniem „Qmam kasze. Powrót do korzeni”. Zawiera około 70 przepisów na bazie ryżu, quinoi, nasion chia oraz mąki z amarantusa, orkiszowej i szałwii hiszpańskiej. Znajdą się w niej także przepisy na potrawy z... Przejdź do książki